Det som er ganske interessant med t-skjorter er at de aller fleste typer egentlig er unisex, så det er noe som altså passer både menn og kvinner. Naturligvis så spiller størrelsen en rolle, men det er ikke slik at formen er maskulin eller feminin. Man lager t-skjorter for menn og kvinner på samme måte, men det som da skiller de er passformen, ikke noe annet enn det. Selve designet er som oftest det samme. Det finnes liksom en mal hvor man har en forståelse av hvordan et slikt plagg skal se ut, så det er jo ikke verdens vanskeligste oppgave å designe t-skjorter. Materialet som blir brukt til t-skjorter er ofte både veldig lett, tøyelig og rimelig, så det er på mange måter optimalt for det som det brukes til.

T-skjorter som sådan er ganske noe ganske nytt, i hvert fall brukt som de blir i dag. Det ble ikke brukt til vanlig før utpå 1900-tallet, da det tidligere ble benyttet som en del av underklærne som folk hadde. Blant annet for å holde midjen varm. I begynnelsen hadde de jo til og med knapper, og om du er en av viss alder så husker du kanskje slike underklær som de eldre brukte på natten. Det er altså der det har utviklet seg fra, og har blitt en stil i seg selv.

Det ble veldig populært på 50-tallet og det var spesielt James Dean som på mange måter udødeliggjorde den hvite t-skjorten, som han brukte i mange filmer. Det ble da noe som var forbundet med tenåringer og hele den kulturen, og det har vært en viktig del av vår garderobe siden da. Det er jo en amerikansk stil, som så mye annet som vår kultur har blitt påvirket av, og det er vanskelig å innbille seg et samfunn uten t-skjorter.